MK POSAVAC ORAŠJE SVEČANO ZAPOČEO NOVU MOTO SEZONU

Blagoslovom motora i motorista i misnim slavljem za članove Moto kluba „Posavac“ Orašje u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, protekle subote 6. travnja i službeno je započela ovogodišnja moto sezona na području grada Orašja. Koliko je ovo važan događaj za motoriste, pokazuje i činjenica da je 100-njak motorista sudjelovalo na ovom blagoslovu, od kojih je jedan dio stigao iz dijaspore i prešao put od čak 1 000 kilometara kako bi bili na otvorenju sezone, a već sutradan se vratili nazad svojim obvezama.
„I ove godine svi smo na okupu kao i lani, hvala Bogu nitko nije stradao i uvijek se radujemo početku sezone. To je ustvari segment kada mi živimo punim plućima, kada se vozimo, krećemo i družimo s ostalim bikerima i klubovima“, kazao je predsjednik Posavca Ivica Filipović. Svetu misu i blagoslov motora obavio je oraški župnik fra Bono Kovačević, poželio im je sretan put i blagoslovljenu svaku vožnju, na dobro motociklista i onih koji ih susreću na cesti.
Nakon blagoslova, motoristi su se uputili u moto kamp, gdje je upriličen i prigodan program uz dodjelu posthumnih priznanja za pet članova, koji više nisu među živima. „S nama su članovi njihovih obitelji, a ovim činom želimo vratiti uspomenu na njih kao i svake godine i da im odamo počast za njihov rad, doprinos i prisutnost u našem klubu. To su osobe koje su od osnutka kluba do svoje smrti bili članovi Posavca. Najviša priznanja MK Posavac Orašja dobili su Pavo Ivkić-Pavlin, Joso Benković, Zvonko Džoić-Đovani, Anto Filipovć- Nurko i Andrija Vuković“, naglasio je predsjednik Filipović. Njima, kao i svim preminulim članovima kluba, iskazano je poštovanje minutom šutnje.
Pored dodjele priznanja, bila je i promocija devet novih članova u ovu veliku moto obitelj, koja danas ima 220 registriranih bikera. Od toga 182 su registrirana člana, a ostali ili stažiraju ili su prijatelji kluba. Svi novi članovi imaju obvezu stažiranja najmanje jedne kalendarske godine, tijekom koje trebaju dokazati da su željni i voljni biti dio moto priče i ovoga respektabilnog kluba, a to dokazuju svojim ponašanjem, radom i zalaganjem. „Svaki puta bude i onih članova koji nisu dosegnuli taj minimum uvjeta za članstvo, pa ih pozivam na strpljenje i na veće zalaganje, jer smo u Posavcu uvijek otvoreni za nove članove i povećanje njihove brojnosti. Radujemo se dolasku svih novih članova, a na svečani način smo uveli novih devet u našu moto obitelj i upoznali s ostalim članovima“, dodao je čelni čovjek kluba. Mnoge aktivnosti Posavca ne bi mogle biti bez sponzora i angažmana policije, pa su iz kluba pozvali na otvorenje sezone i njih jer kako ističu, bez njihove svesrdne suradnje ne bi mogli održavati svoje manifestacije, posebno moto susrete, bez kojih ne bi bili prepoznati u ovoj sredini i u moto svijetu. MK Posavac Orašje postoji 35 godina, a ove godine organizira 32. Internacionalne moto susrete kroz pet sadržajnih dana, i očekuju dolazak blizu 2 000 motociklista.
Osim velike ljubavi prema dvokotačima, motoristi imaju veliko i toplo srce koje kuca ispod kožnih odijela, i gaje veliku empatiju prema potrebitima. To su potvrdili i ovoga puta prikupljanjem pomoći za nastavak liječenja Marka Tomaševića iz Vidovica, a donirali su i novac za potrebe oraške župe za odlazak djece na vjerska hodočašća. Druženje je okončalo uz roštilj i odličnu moto zabavu.