Održana revijalna izložba sitnih i ukrasnih životinja

Revijalna izložba sitnih i ukrasnih životinja održana je danas na Trgu mladih u Brčko distriktu BiH u organizaciji Voćnog kluba, na kojoj je izloženo 65 vrsta raznih životinja.

„Moj cilj je da ovom izložbom upoznam djecu iz naših vrtića i osnovnih škola s ovim vrstama životinja koju nemaju priliku često viđati, a koje također zaslužuju pažnju, jer ljudi koji ih uzgajaju ulažu puno vremena i ljubavi prema ovim životinjama“, kazao je Savo Lukić, koordinator Voćnog kluba. On je dodao da na ovoj izložbi sudjeluju izlagači iz cijele Bosne i Hercegovine, dok iz Brčkog ove godine nema izlagača te na ovaj način žele potaknuti ljude da se počnu baviti uzgajanjem sitnih i ukrasnih životinja.

Izložbu je posjetio veliki broj djece školskog i predškolskog uzrasta koji su uživali u prizoru na Trgu mladih i nisu krili svoje oduševljenje, a najviše su im se svidjeli zečevi, te su svi izrazili želju da bi voljeli imati zeca za kućnog ljubimca.

Izlagači koji su se predstavili s raznim ukrasnim životinjama vrlo su zadovoljni ovom izložbom i prilikom da predstave svoje životinje koje, kako kažu, uzgajaju isključivo iz hobija i ljubavi, a izložili su nekoliko vrsta zečeva, golubova, ukrasnih kokoši, pataka i jarići.Iz Voćnog kluba zadovoljni su današnjom posjetom izložbi sitnih i ukrasnih životinja, te planiraju iduće godine organizirati istu manifestaciju u puno većem obimu i na taj način potaknuti i građane Brčko distrikta da se više bave uzgajanjem ukrasnih životinja.