Brčanski noćni bazar

Brčanski noćni bazar, sajamsko-turistička manifestacija održana je u centru grada, u organizaciji Voćnog kluba.

Ovaj već tradicionalni „Bazar“, koji je organizovan sedmi put za redom otvorio je predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić.

„Ovo je zasigurno jedna lijepa tradicija koja se nastavlja organizacijom još jednog noćnog bazara. Ovdje imamo ponudu koja je primjerena mogućnostima distrikta Brčko. Imamo izlagače sa uglavnom prehrambenim proizvodima i kućnom radinosti i ovo predstavlja dobru priliku da se afrmiše i taj vid privređivanja“, naglasio je Milić.

Kako je rekao ovo je i prilika da neki naši sugrađani pokupe i ideje u pogledu proizvodnje kojom bi mogli da se bave.

„ Stim u vezi, Vlada i Skupština su ove godine izdvojile značajna sredstva za samozapošljavanje u poljoprivredi i privredi što je jedna odskočna daska kako bi se naši sugrađani ,možda, odlučili da se bave jednim ovakvim vidom proizvodnje“, rekao je Milić.

U ime organmizatora Voćnog kluba Brčko, koordinator, Savo Lukić je naglasio da se ova manifestacija pokazala kao dobra prilika za sve one koji nemaju takozvanu „klasičnu marketinšku snagu“ da se približe kupcima.Svoje proizvode sinoć je izložilo oko četrdeset učesnika-izlagača ne samo sa područja distrikta već i susjednih opšina, sa najširom lepezom proizvoda uglavnom iz domena kućne radinosti.

„Ovo je prilika ne samo za brčanske male preduzetnike, već i za njihove kolega izvan distrikta, da izađu sa ponudom prema kupcima pa je interes izlagača i ove godine značajan“ ističe Lukić

Svakako sinoć je bila prilika za sve naše građane da se nađu u pješačkoj zoni, na jednom nesvakidašnjem druženju uz, kažu organizatori, kvalitetnu ponudu takozvanih malih i srednjih proizvođača.