Trening za predstavnike/ice policijskih agencija u Bosni i Hercegovini :

U Brčko distriktu BiH održan je i drugi dan treninga za predstavnike/ice policijskih agencija u Bosni i Hercegovini s ciljem jačanja integriteta izbornog procesa.
Drugi dan treninga, Saša Lazić ispred Policije Brčko distrikta BiH, Vaso Bajkanović ispred PU Doboj i Dragan Trivanović ispred PU Prijedor predstavili su učesnicima iskustva iz dosadašnje prakse policijskih agencija.
O nadležnosti i ulozi policijskih službenika na izborni dan govorio je Joso Mikić ispred MUP-a Posavskog kantona.
Trening za policijske agencije je zatvorio Zekerija Mujkanović, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH koji je govorio o dokazivanju krivice u slučaju počinjenja krivičnih djela u izbornom procesu, odnosno o dokazivanjima u slučajevima izbornih nepravilnosti i upotrebi svjedoka i stručnjaka u ovoj oblasti.
Učešće na prvom ciklusu treninga su uzeli Policija Brčko distrikta BiH, PU Doboj, MUP Posavskog kantona, PU Prijedor, PU Bijeljina, PU Zvornik i MUP Tuzlanskog kantona. Nakon završenog treninga u Brčko distriktu BiH, planirano je održavanje treninga i u Banjoj Luci i Sarajevu za ostale predstavnike policijskih agencija u BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)