Vlada Brčko distrikta dala suglasnost za pokretanje nabave 48.000 doza cjepiva za koronavirus

Na temelju mišljenja Kriznog stožera u zdravstvu Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 1. izvanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka izravne nabave dodatne količine cjepiva – 48.000 doza.

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić kazao je da će ta količina cjepiva odgovarati za potrebe 24.000 stanovnika Distrikta.

Podsjećam, Vlada je koncem prošle godine uplatila kompletan avans u svezi s nabavom 32.000 doza cjepiva. Pored toga, mi smo se odlučili i za pokretanje izravne nabave dodatne količine cjepiva – 48.000 doza za 24.000 stanovnika Distrikta. Kada zbrojimo sva ta cjepiva, mišljenje medicinske struke s područja Distrikta jeste da će to odgovarati potrebama stanovništva. Danas usvojenim Zaključkom naloženo je JZU ,Zdravstvenom centru Brčkoʻ Brčko distrikta BiH da realizira cijepljenje u skladu s planom cijepljenja koji očekujemo da će biti predložen do konca tjedna i proslijeđen na razmatranje i usvajanje Vladi i Stožeru za zaštitu i spašavanje. Također, mi ćemo moći isključivo vršiti nabavu onih cjepiva za koju dobijemo suglasnost Europske agencije za lijekove kao i agencije na razini BiH“, kazao je Šadić.

On je podsjetio da je na temelju naredbe zapovjednika Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH izvršena i nabava hladnjaka.

Taj postupak treba biti finaliziran do konca ovoga tjedna. Nakon toga, mi ćemo biti kompletirani da primimo sva ta cjepiva jer, podsjećam, određene vrste cjepiva zahtijevaju da budu skladištene na – 70 ili – 80 stupnjeva. Već bismo s 10. veljače ove godine bili spremni za prijam prvih doza cjepiva iz kontingenta COVAX“, naglasio je Šadić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)