Vlada Brčko distrikta BiH usvojila Nacrt zakona o igrama na sreću

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u nastavku 15. redovite sjednice Nacrt zakona o igrama na sreću Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Donošenje novog zakonskog rješenja zahtjevale su dinamične promjene u oblasti priređivanja igara na sreću u vidu stalnog pojavljivanja novih igara odnosno novih načina za sudjelovanje u igrama na sreću kao i zbog činjenice da postojeći sustav nadzora nad naglo razvijenim tržištem igara na sreću nije dovoljno učinkovit.

Ravnatelj Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić rekao je da je zadnji put ovaj zakon usvojen 2007. godine, dakle, da je prošlo 14 godina, i postojala je potreba da se izradi novi zakon na kojem je Direkcija radila dvije godine.

Zakon je dosta dobar i on je zbir svih nekakvih zakonskih rješenja iz oblasti u svim okolnim zemljama uzimajući i zemlje Europske unije. Zakon će biti u primjeni od 1. 1. 2022. godine i potrebno je donijeti još neke pravilnike i uspostaviti sustav kako bi porezna uprava mogla u potpunosti pratiti izvršenje i kako bi se naplatilo i više prihoda u proračun Brčko distrikta BiH“, rekao je Mato Lučić.

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o načinu obračuna i isplate plaća proračunskim korisnicima na prijedlog Direkcije za financije. Usvojena je i Odluka o imenovanju radne skupine u oblasti poljoprivrede za suradnju s Narodnom Republikom Kinom.

Vlada je započela i 16. redovitu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o odobravanju tekućeg transfera i usvajanje Programa utroška sredstava za subvencioniranje dijela kamata za kredite poduzećima, poduzetnicima, podružnicama i nositeljima poljoprivrednih gospodarstava na području Brčko distrikta BiH u iznosu od 1.200.000,00 KM.

Odobrene su Smjernice za izradu nacrta odluke o utvrđivanju posebnih kriterija, bodovanja i utvrđivanja rang-liste prioriteta za dodjelu stambene jedinice u projektu „ROMA ACTION 2“.

Članovi Vlade razmatrali su i usvojili Prijedlog odluke o korištenju sredstava pričuve u svrhu nabave neophodne opreme, roba i usluga za realizaciju plana cijepljenja koja će se odvijati u prostorijama Omladinskog centra, a usvojen je i Prijedlog odluke o korištenju sredstava pričuve u svrhe nabave klima uređaja za pomenuti prostor.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju subvencije i programa utroška sredstava JP „Radio Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt BiH kao i Odluka o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba koje se žele integrirati na razini lokalne zajednice za 2021. godinu.

Tijekom 16. redovite sjednice usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava donacija gradonačelnika Brčko distrikta BiH za 2021. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)