Vijeće učenika Ekonomske škole iz Brčkog realizirali su projekt “Kutak za učenike”

Vijeće učenika JU Ekonomske škole Brčko prijavilo se na javni poziv Omladinske banke i kandidovalo projekat Kutak za učenike. U konkurenciji od pedesetak projekata na državnom nivou osvojili su grant u iznosu od 1 000 KM. U realizaciju projekta učeklјučeno je tridesetak učenika koji su marlјivo, odgovorno i kreativno radili.

Povodom završetka aktivnosti vezanih za projekat organizovana je mala svečanost 2. 3. 2021. godine.

Poseban kvalitet ovog projekta vidlјiv je u činjenici da je omogućio razvoj projekta u projektu zahvalјujući radu i kreativnosti članova Vijeća učenika, te učenika 3-8 i 3-9 koje je motivisala i vodila nastavnica Istorije umjetnosti i Umjetničkog oblikovanja mr Almedina Cifrić.

Hvala nastavnici i učenicima koji su uz veliki trud ulјepšali „Kutak za učenike“ ali i ostvarili svoj cilј: da nas povedu putevima istorije, umjetnosti, nauke, kulture i navedu na razmišlјanje; da postave ozbilјna pitanja i traže odgovore!

Na različite načine smo reagovali na sliku koja se rađala pred nama. Vjerovatno je da bi svako od nas imao dugačiji izbor citata, likova, građevina ili predstavlјenih simbola. Učenici i nastavnica su išli za svojim idejom dokazujući, po ko zna koji put, da je za kreativnost potrebna hrabrost, te da umjetnost, sloboda i kreativnost vode promjenama na bolјe.

Čestitke učenicima i koordinatoru Vijeća učenika i ovog projekta Minelu Mujkanoviću kao i svima koji su podržali realizaciju projekta.

Nadamo se da će pandemija, sva ograničenja, zabrane i naredbe brzo biti prošlost i da će naši učenici uskoro uživati u svom kutku koji je namijenjen opuštanju i druženju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)