Veliki požar napravio katastrofu na stadionu FK Dizdaruša

FK Dizdaruša koji se takmiči u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever zadesila je prava katastrofa, odnosno požar koji je napravio ogromnu štetu na stadionu kluba iz Brčkog.

Iz bh. kluba oglasili su se danas na zvaničnoj Facebook stranici gdje su ostavili bez teksta javnost užasnim fotografijama sa stadiona Dizdaruše.
dizdarusa 2
Na fotografijama se vidi da su mnoge stvari izgorjele u prostorijama ovog stadiona, te su iz Dizdaruše objasnili da je tokom noći došlo do požara i da je predstavnike kluba jutros dočekao stravičan prizor.

“Naime najvjerovatnije u toku noći se desio požar u vešeraju (uslijed kratkog spoja na mašini,sušilici ili uslijed pucanja cijevi i kontakta sa strujom). Po dolasku na stadion o svemu su obavještena vatrogasna služba i policija koji su izašli na teren i napravili uviđaj, a koji će nam dostaviti”, saopštili su, između ostalog, iz Dizdaruše.
dizdarusa 3
Također, iz kluba su potvrdili da su u požaru izgorjeli veš mašina, sušilica, pvc vrata, elektro i vodovodne instanacije, a od dima su uništene još dvije prostorije na stadionu.

U požaru je izgorila i oprema koja je bila spremna za današnju utakmicu Dizdaruše, ali je ovaj tim otputovao na meč kako i ekipa ne bi imala posljedice zbog neodigravanja iste.
dizdarusa 4
Iz Dizdaruše su poručili da ih sada čeka ogroman posao što se tiče sanacije štete koja je nastala zbog sinoćnjeg požara.

Predstavnici kluba poručili su da posao sanacije kreće već sutra, te da su za početak potrebni električari i vodoinstalater kako bi pregledali i osposobili instalacije za osnovne potrebe ovog tima na stadionu.
dizdarusa 5
Također, naveli su da će i tokom naredne sedmice biti pokrenuta akcija za sve koji žele pomoći Dizdaruši u nabavci nove veš mašine i sušilice.

“Sutra od 9:00 pa dok ne završimo čišćenje i osposobljavanje prostorija naši članovi U.O će biti na stadionu. Svi koji žele pomoći na bilo koji način mogu se javiti putem FB stranice ili na br.mob 062 788 708”, dodaje se u saopštenju bh. kluba.
dizdarusa 6
Nadati se da će šteta na stadionu Dizdaruše biti što prije sanirana i da će ovaj tim steći ponovo uslove koji su potrebni na stadionu za normalno funkcionisanje ovog tima.

sportsport.ba