Veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini posjetio Brčko distrikt BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je primio u prvoj službenoj posjeti veleposlanika Republike Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Ekrema Ebibija i savjetnika gospodina Redjepa Saliu-ja.

Tijekom susreta su razgovarali o ekonomskoj suradnji i gospodarskim mogućnostima koje nude Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Republika Sjeverna Makedonija.

Gradonačelnik Kadrić kazao je kako postoji posebna povezanost između Distrikta i Makedonije, a naručito što se pamti činjenica da je prva spasiteljska ekipa za vrijeme poplava u 2014. godini došla upravo iz ove države. Predstavnici brčanske Vlade upoznali su veleposlanika sa strukturom gradske uprave, povoljnim geografsko-političkim položajem i potencijalima Distrikta.

Veleposlanik Ebibi kazao je kako redovito prati sve ekonomske i političke događaje, kako u entitetima, tako i u Distriktu, te da je rad i posvećenost brčanske Vlade za veliku pohvalu, s obzirom kako se radi o Vladi koja je krenula s radom prije nepunu godinu.

Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju gospodarske i trgovinske suradnje, a usuglašeno je da će se u budućnosti provesti aktivnosti bratimljenja Brčko distrikta BiH s jednim gradom u Makedoniji, o čemu se i razgovaralo s prethodnim vladama, ali nije došlo do realizacije.

Osim gradonačelnika Kadrića, na sastanku su bili prisutni dogradonačelnik Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić i predstojnik Kabineta gradonačelnika Mujo Hadžić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)