Utemeljena Zajednica udruga veterana Vojne policije HVO

Predstavnici udruga veterana Vojne policije Središnja Bosna, Posavina, Hercegbosanska županija, Hercegovina-Mostar, Stolac, Posušje, kao i predstavnici Udruge veterana antiterorističke postrojbe Vojne policije HVO, zajedno s istaknutim pojedincima, bivšim pripadnicima postrojbi Vojne policije HVO na izbornom Saboru u Mostaru utemeljili su Zajednicu udruga veterana Vojne policije HVO HB.

Definirane su smjernice i djelatnosti Zajednice koje za cilj imaju promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštitu prava bivših pripadnika postrojbi Vojne policije, dostojanstveno obilježavanje i sjećanje na žrtve stradanja, ranjene, poginule i nestale, ali i na pobjede, uspjehe i herojska djela pripadnika Vojne policije, te očuvanje tradicije i identiteta.

Na Saboru je odabrano Predsjedništvo Zajednice, Nadzorni odbor i Sud časti. Većinom glasova za predsjednika Zajednice imenovan je Žarko Vrljić.

– Zajednica je način našeg okupljanja i našeg zajedništva. Iz nje moramo crpiti snagu, boriti se za naša prava i naše ideale. Nadam se dobroj suradnji sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kao i svim institucijama koje se bave pitanjem prava branitelja i želim da ova Zajednica bude mjesto sjećanja i ponosa na naše vrijeme provedeno u postrojbama Vojne policije – kazao je Žarko Vrljić, predsjednik Zajednice.

Rad Sabora svojom su nazočnošću podržali i uveličali predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, dužnosinci svih razina vlasti, kao i Zajednica udruga veterana Vojne policije Hrvatske vojske iz Republike Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)