Uskoro nastavak izgradnje Gradskog stadiona

 

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta planira u ovoj godini nastavak radova na izgradnji Gradskog stadiona, za čije je namjene izdvojeno oko 7 milijuna maraka.

Predstojnik Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta Ratko Stjepanović kazao je kako je krajem prošlog mjeseca obnovljen postupak javne nabavke, te se narednog mjeseca očekuje otvaranje ponuda, nakon čega će uslijediti radovi na petoj fazi izgradnje Gradskog stadiona.

„Peta faza podrazumijeva zatvaranje zadnje strane stadiona s fasadom, uređenje podtribinskog prostora, uređenje vanjskih parkinga, uređenje osnovne infrastrukture i ovo bi bila značajna faza koja bi približila izvođenje radova kraju“, naglasio je Stjepanović

Budući da tijekom prošle godine nije došlo do značajnijih pomaka u izgradnji stadiona, jer je prema riječima Stjepanovića izvođač u velikoj mjeri kasnio s radovima i nije radio u skladu s planiranom dinamikom, ugovor s istim je raskinut, te se u novom postupku nadaju kvalitetnijem izvođaču koji će uložiti više napora da se ovaj značajni projekt privede kraju.

Anketirani građani Brčko distrikta istaknuli su da je ovaj grad uvijek bio prepoznatljiv kao grad sporta, te da bi se izgradnjom ovog stadiona i sam sport podigao na višu razinu, a veliki značaj bi donio i mladim sportašima.

„Maknuli bi našu omladinu i djecu od mobitela, video igrica i suvremene tehnologije, od sjedilačkog načina života, te bi im kroz sport pružili bolji, zdraviji i kvalitetniji život“, istaknuo je jedan od anketiranih sugrađana.

Zbog niza proceduralnih i drugih problema koji su se vezali za izgradnju Gradskog stadiona, u ovoj godini se očekuju značajni pomaci po tom pitanju, te bi ovaj objekt uskoro trebao biti u potpunosti završen.