TUŽITELJSTVO BIH SUKLADNO REVIDIRANOJ DRŽAVNOJ STRATEGIJI, NEMA OBVEZU DOSTAVLJATI VIJEĆU MINISTARA IZVJEŠĆA O PREDMETIMA SA STANDARNOM OZNAKOM “A”

Tužiteljstvo BiH obvezno je dostaviti navedene podatke Nadzornom tijelu za praćenje provođenja državne strategije, koje još nije formirano.

Povodom netočnih i iskonstruiranih informacija, iznesenih na jednom internet portalu, Tužiteljstvo BiH prinuđeno je obratiti se javnosti sa reagiranjem u kojem će iznijeti točne informacije i činjenice. 

Prije svega, bitno je istaći da je Tužiteljstvo BiH u potpunosti ispoštovalo sve rokove i obveze iz Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Tužiteljstvo BiH je u obvezi, dostaviti navedene podatke, sukladno sa Aneksom “B” Revidirane državne strategije, Nadzornom tijelu za praćenje provođenja revidirane državne strategije, koje još nije formirano. 

Iznesenim netočnim i iskonstruiranim navodima, nanosi se šteta Tužiteljstvu BiH, koje je u svom dosadašnjem radu, za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava optužilo više od 900 osoba, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Na temelju optužnica ovog tužiteljstva, za ratne zločine izrečene su pravomoćne presude u trajanju od više od 3200 godina zatvora, što dovoljno govori o opredijeljenosti Tužiteljstva BiH za kažnjavanje ratnih zločina i jačanje vladavine prava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)