Trkačko-rekreativni klub „Majevica“ organizirao je humanitarnu akciju pod nazivom „Trkovci u humanitarnoj akciji“

Trkačko-rekreativni klub „Majevica“ je u periodu od 07.12.2020.-15.01.2021. godine sproveo humanitarnu akciju pod nazivom „Trkovci u humanitarnoj akciji“. Prodaja kilometara u trkačkom svijetu je uobičajena pojava i odličan način da se spoji hobi i humanitarni rad. U vrijeme pandemije i obustave normalnog života, članovi našeg kluba – trkači rekreativci – su se odlučili na ovaj korak.

Istrčali smo polumaraton u zimskom periodu i na simboličan način rasprodali istrčane kilometre. Tom prilikom prikupljen je finansijski iznos od: 1.405,00 KM, koji je iskorišten za nabavku materijala i sredstava kojima će se pomoći rad brčanskog ginekološkog odjeljenja. Osim skromne podrške budućim majkama i malim šampionima, cilj akcije je bio skrenuti pažnju javnosti i podstaći gradsku vlast da veću pažnju posveti poboljšanju uslova brčanskog zdravstva i konkretno brčanske ginekologije.

Akciju je podržalo 37 osoba i 5 firmi/udruga. Shodno iskazanim potrebama brčanske ginekologije, nabavljena su sredstva i materijal neophodna za trudnice i porodilje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)