Prezentirano novo vatrogasno vozilo i oprema Civilne zaštite i spasilačkog tima

U okviru obilježavanja 21. obljetnice Brčko distrikta BiH te Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja gradonačelniku Brčko distrikta BiH Esedu Kadriću i predstojniku Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH Bogdanu Bratiću danas je prezentirano novo navalno vatrogasno vozilo i dio opreme koju koriste Civilna zaštita Brčko distrikta BiH i spasilački tim.

Gradonačelnik je kazao da je Distrikt vjerojatno jedna od opremljenijih lokalnih zajednica s neophodnim sredstvima za zaštitu i spašavanje.

Pored opreme danas nam je prezentirano i novo navalno vozilo za potrebe vatrogasne službe koje smo platili 460.000 KM i planiramo nabavu još tri ista vozila za područne vatrogasne domove koje smo izgradili na području Distrikta. Danas je ujedno bila i prigoda da se naši građani upoznaju s onim što je Vlada radila svih prethodnih godina i mogućnostima koje ima. Naši timovi spremni su djelovati u slučaju potrebe na nekom od područja naše lokalne zajednice, ali i u slučaju potrebe da se pomogne i svima drugima u BiH kao i zemljama regije“, kazao je Kadrić.

Predstojnik Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH Bogdan Bratić kazao je da će se s novim vozilom i opremom koju posjeduje Odjel za javnu sigurnost sustav zaštite i spašavanja u Distriktu podići na novu i veću razinu.

Kao što znamo u planu je otvaranje tri nova područna vatrogasna doma u naseljima Prutače, Sandići i Bijela i, kada budu spremni, sustav zaštite i spašavanja će na mnogim poljima biti podignut na veću razinu, što znači da ćemo imati brži način izlaska na teren“, istaknuo je Bratić.

Voditelj Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikta BiH Senad Kamenjašević naglasio je da će navalno vatrogasno vozilo ojačati tehničke kapacitete i osigurati pravodobnu intervenciju Profesionalne vatrogasne jedinice na terenu u gradu i ruralnim dijelovima Distrikta.

Temeljne karakteristike vozila su da je to višenamjensko navalno vozilo koje može prevesti dovoljan broj ljudi na intervenciju, spremnik za vodu je 4.000 litara, a također na sebi ima i dodatni spremnik za pjenilo od 300 litara. Nadamo se da ćemo u što kraćem roku izvršavati radne zadaće kako bismo pomogli našim građanima“, kazao je Kamenjašević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)