Požar u Srebreniku

U požaru koji je danas zahvatio stovarište kompanije “Dom smreka” u Srebreniku, jedna osoba je smrtno stradala.

Tom prilikom su povrijeđena i četiri vatrogasca, koji su zatražili pomoć ljekara, od kojih su dvojica prevezeni u UKC Tuzla.

Požar na objektu kompanije “Dom smreka” Srebrenik danas je izbio oko 14 sati, a na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Srebrenik, dežurna ekipa Službe hitne medicinske pomoći i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice.

Oni su, kako navodi portparol Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić na mjestu događaja zatekli povrijeđenu osobu, koja je prevezena u prostorije hitne pomoći, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminula, piše Klix.b

– Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N. K.(1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16:25 sati požar je lokalizovan. O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražioci OKP PU Srebrenik – navodi Sprečić.

Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod njegovim nadzorom izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i inspektor za protivpožarnu zaštitu, kada se za to steknu uslovi.Zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik. Nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje, a dva u UKC Tuzla, odnosno Kliniku za plućne bolesti.