Posjete ministra Džindića: Koraci ka rješenjima u Zraku, optimizam zbog uspona Pretisa

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je posjetio kompanije namjenske industrije „Zrak“ d.d. Sarajevo i „Pretis“ d.d. Vogošća.

Tokom posjete kompaniji Zrak Sarajevo, ministar Džindić je održao sastanak s direktorom Nedžadom Koldžom i članovima Uprave ove kompanije te sindikalnim predstavnicima koje je predvodi predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Melez. Također, sastanku je prisustvovao načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. Ovom prilikom su razmatrani problemi s kojima se suočava kompanija Zrak, te su dogovoreni naredni koraci ka iznalaženju najboljih rješenja.

Takođe, u okviru posjeta kompanijama namjenske industrije, ministar Džindić danas je u vogošćanskom Pretisu održao sastanak s predstavnicima Uprave i Sindikata ove kompanije, direktoricom Almirom Zulić i rukovodiocem Pretisovog Sindikata Mirzom Pobrićem.

Iz Federalnog ministarstva je istaknuto da su prezentirani optimistični planovi rada za naredni period, a predsjednik Sindikata se zahvalio ministru Džindiću na pomoći i angažiranosti kojima doprinosi usponu poslovanja vogošćanskog Pretisa.

– Ovo su obje naše strateški važne kompanije i učinit ćemo sve da u Zraku dođemo do najboljih rješenja. Obradovan sam napretkom u Pretisu, a posebno budućim planovima koji ukazuju na izlazak na jedan novi put uspjeha ove kompanije – naglasio je ministar Džindić tokom današnje posjete.

 

URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)