Posjeta ambasadora Francuske u BiH Brčko distriktu BiH: Ambasador Delmas kazao da je impresioniran vizijom razvoja Distrikta

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH prim. dr. Zijad Nišić, zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić primili su ambasadora Francuske u BiH NJ.E. François Delmasa i političku savjetnicu u Francuskoj ambasadi u BiH Ophéliu Ibanez.

Na sastanku se razgovaralo o perspektivi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, planovima razvoja, privrednim potencijalima, investicijama te koracima koje je Brčko distrikt BiH poduzeo na putu ka Evropskoj uniji.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić kazao je da je Distrikt mjesto naujspešnijeg postkonfliktnog pomirenja sa velikim privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalom.

Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić istakao je da je Brčko distrikt BiH istinska multietnička zajednica.

“Očekuju nas važne stvari, među kojima je izgradnja autoputeva i rekonstrukcija željezničkog koridora. Brčko distrikt BiH je jedna privredna zona koja ima potencijal za privlačenje investicija”, kazao je dr. Domić.

On je podsjetio i na uspostavu Ureda za sprečavanja korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH te na usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Ambasador Francuske u BiH NJ.E. François Delmas izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg sastanka te poručio da je impresioniran vizijom razvoja Brčko distrikta BiH.

“Jako sam sretan što sam ovdje i što imam priliku da u svom mandatu dam podršku reformskom putu Brčko distrikta BiH”, istakao je ambasador.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)