LIŠENA SLOBODE UKUPNO ČETVORICA OSUMNJIČENIH U PREDMETU ZA NEDOZVOLJEN PROMET ORUŽJA I EKSPLOZIVA

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam, policijski djelatnici SIPA, tijekom nastavka jučerašnje akcije lišili su slobode još dvojicu osumnjičenih.

 Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za četvoricu osumnjičenih.

 Također, prilikom izvršenih pretresa, pronađena je i zaplijenjena određena količina oružja, eksploziva i minsko-eksplozivnih sredstava.

 Prema prikupljenim dokazima, osumnjičene osobe koje su se ranije dovodile u vezu sa radikaliziranim osobama, pribavile su određenu količinu oružja i eksploziva, čija nabava i držanje građanima uopće nije dozvoljena, sa namjerom da sredstva prokrijumčare u zemlje Europske unije, gdje bi bila korištena za izvršenje kriminogenih aktivnosti.

 Mjera pritvora predlaže se zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo ili završiti započeto. Također, pritvor se predlaže i zbog okolnosti kaznenih djela, gdje bi boravak osumnjičenih na slobodi, mogao prouzročiti uznemirenje javnosti i građana.

 Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, nastavlja intenzivan rad na ovom predmetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)