Osoba lišena slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su provodeći kontinuirane planske aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga dana 31.01.2022. godine po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH na dvije lokacije u Brčkom izvršili pretresanje četiri osobe, jednog motornog vozila i stambenog objekta.

Tokom pretresanja policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pronašli i privremeno oduzeli: 8,270 grama nepoznate kremaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin speed”, kao i jedan gasni pištolj kalibra 9 mm sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazi osam komada gasnih metaka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa rasturanjem opojne droge.

Nakon kriminalističke obrade slobode je lišena osoba Š.E. rođen 1984. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Navedena osoba će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predana na dalje krivično pravno procesuiranje Tužilaštvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Stručni referent za odnose s javnošću – portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)