Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić: Reducirali smo sredstva za manifestaciju Dan Distrikta

Uz otežane uvjete i ograničenja koja je prouzrokovao koronavirus Organizacijski odbor manifestacije Dana Distrikta odlučio je da se ove godine ne organizira svečana akademija koja je do sada bila središnji događaj kao ni koncert koji je ranijih godina bio održavan u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić na konferenciji za medije na kojoj je najavio manifestaciju prigodom 21. obljetnice Brčko distrikta BiH.

On je istaknuo da su sredstva reducirana, ali da je opredjeljenje da se održi nekoliko kulturnih, športskih i drugih manifestacija s obzirom na značaj 8. ožujka kao dana osnivanja ove lokalne zajednice.

Podržat ćemo tradicionalne manifestacije poput ,Dječja mašta može svaštaʻ, a za najmlađe smo pripremili i videokonferenciju ,Brčko promatrano očima djetetaʻ. Svečano ćemo otvoriti dvoranu u Rašljanima, otvorit ćemo novu fontanu na gradskom trgu uz minikoncert u izvedbi Dženane Šehanović te prisustvovati pokaznoj vježbi Civilne zaštite i prezentaciji novog sofisticiranog vatrogasnog vozila. Između ostalog u mjesecu ožujku bit će organizirani Državno prvenstvo u latinoameričkim i standardnim plesovima kao i promocija atletike, a sve uz poštovanje epidemioloških mjera“, naglasio je gradonačelnik Kadrić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)