U okviru manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet“ sinoć je u Knjižnici Brčko distrikta organizirana promocija knjige „Vozovi koji kasne i ostale jednočinke“ autorice Slađane Jovičić.

„Naslov ove knjige predstavlja moju generaciju, odnosno vlakove koji kasne, koja je zapela u procijepu rata, te cijeli život imaju osjećaj da negdje kasne i da ne mogu nadoknaditi to vrijeme. Zbirka se sastoji od 13 drama čije su teme uglavnom antiratne, socijalne, obiteljske i psihološke, dok se jednočinke završavaju s porukom da su svi grijesi oprostivi, jer vjerujem u to da se svaki čovjek rađa dobar, a da ovakav, ili onakav postaje u svom životu ovisno od zajednice u kojoj živi“, kazala je autorica knjige Slađana Jovičić.

Ona je ovom prilikom istaknula kako je svoje pisanje započela uglavnom pišući poeziju, uglavnom pjesme, nastavljajući sa zbirkom lirske proze, kratkim pričama i jednim romanom, a onda su uslijedile i drame, naročito jednočinke koje su sažetiji oblik te drame.

„Uvijek kada pišem dramu, ja imam sliku kazališne drame ispred sebe, kako se ona odvija na kazališnim daskama i osnova im je sukob, ali imaju i razne mogućnosti koje pozornica daje, poput pokreta, riječi koja mora biti jaka i sažeta, zvuk, glazba i glumci“, navela je Jovičić.

Voditeljica Knjižnice Brčko distrikta i urednica manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet“ Lejla Hogić kazala je kako brčanska publika nema često priliku slušati o dramama, te da joj je drago što imaju priliku ugostiti svoju sugrađanku koja piše drame, kao jednu od najizazovnijih književnih vrsta.

Sljedeća promocija koja se organizira u okviru manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet“ jeste autora Harisa Dubice, knjiga pod nazivom „Pisma snova“ koja će se u gradskoj Knjižnici održati u 26. kolovoza s početkom u 19 sati.