Posavina u srcu !

Neslužbeno su već poznata imena osoba iz 10 političkih stranaka koje su prešle izborni prag i koje će se naći među 29 novih zastupnika Skupštine Brčko distrikta, a temeljem broja pojedinačnih glasova koje su dobili na lokalnim izborima.

 

 

SDP: Esad Atić, Suad Burić, Ibrahim Kamenjašević, Adnan Drapić i Edin Zaimović

SNSD-DNS: Đorđa Kojić, Slobodanka Ćurčić, Željko Antić i Srđan Blažić

SDS: Milan Purić, Ratko Stjepanović i Svjetlana Čivčić

SBB: Idriz Karamujić. Halil Ljuca i Enes Pašalić

SDA: Esed Kadrić, Admir Mujkanović i Sabira Mujkić

SP-PUP-DP: Perica Burgić, Radoslav Bogičević i Bojan Đokić

HDZ BiH: Anto Domić i Ivo Filipović

HSS: Ivan Krndelj i Pejo Mendeš

SBiH: Zijad Nišić i Adem Ribić

PDP-SNS: Siniša Golić i Miodrag Peranović

Nacionalne manjine u Skupštini Brčko distrikta će predstavljati Lidija Ljubojević kao predstavnica crnogorske nacionalne manjine, te Ćazim Dačaj ili Suvad Sulejmani iz albanske nacionalne manjine, koji za sada imaju isti broj glasova. Ukoliko njih dvojica i u konačnom rezultatu glasovanja budu imali isti broj glasova, zastupnika će se birati žrijebanjem u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Pošto još nisu objavljeni potpuni i konačni rezultati netom završenih izbora, lista novih zastupnika se ne može smatrati konačnom i cjelovitom. Također, mnogi od pobrojanih političara će, nakon što se formira vladajuća koalicija, preći u izvršnu vlast a na njihova mjesta u Skupštini će sjesti sljedeći po broju glasova kandidati sa listi tih političkih stranaka, tako da će se konačni sastav skupštinskih zastupnika znati tek nakon imenovanja Vlade Brčko distrikta.