Posavina u srcu !

Zasjedalo Povjerenstvo za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu BiH

Povjerenstvo za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu BiH razmatralo je i usvojilo Izvješće o obilasku lokacija za izgradnju spomenika i simbola po zahtjevima pet mjesnih zajednica.

Članovi ovog Povjerenstva obišli su u srijedu 7. veljače 2018. godine lokacije za izgradnju spomenika i simbola i razgovarali s podnositeljima zahtjeva u mjesnim zajednicama Gluhakovac, Meraje, 4. srpanj, Brezovo Polje i Brod. Zajedno s članovima Povjerenstva lokacije su obišli i predstavnici Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

-Tijekom obilaska lokacija konstatirano je da je na četiri lokacije došlo do izmjene lokacija za gradnju spomenika, a da je peta lokacija MZ Brod ostala ista i da je prihvatljiva za davanje suglasnosti na rješenje urbanizma. Primjereno tomu, na današnjoj sjednici smo verificirali zahtjev MZ Brod za postavljanje spomenika - rekao je Ilija Marić, predsjedatelj Povjerenstva.

Preostale četiri lokacije za izgradnju spomenika šehidima i poginulim borcima / braniteljima Povjerenstvo će razmatrati kada dođu rješenja nadležnog odjela po zahtjevima mjesnih zajednica za izdavanje novih lokacijskih uvjeta.