Posavina u srcu !

Tijekom vikenda, u dva navrata, policijski službenici pronašli narkotičkih sredstava

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tijekom proteklog vikenda, u dva navrata, pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Naime, dana 04. 02. 2018. godine, od strane policijskih službenika Odjseka za sprečavanje i suzbijanje organiziranog kriminaliteta i zloupotreba droga, u naselju Rijeke u lovištu Fazanerije, pronađen je tzv. “štek” sa materijama koje asociraju na opojnu drogu. Od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj, gdje su uviđajnim radnjama pronađene i izuzete tri pvc vrećice sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i dva pvc paketića sa bijelom praškastom materijom. Pripadnici Policije provode dalje radnje na utvrđivanju identiteta osobe koja je navedenu materiju sakrila.

Nastavljajući radnje u ovoj oblasti, dana 04. 02. 2018. godine, u vremenskom periodu od 22.00 sati do 23.15 sati, policijski službenici su na osnovu naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH, i pod nadzorom Tužilteljstva Brčko distrikta BiH, izvršili pretres pomoćnog objekta tzv. ljetnje kuhinje (mutvak), i dvorišta oko ljetnje kuhinje, koji se nalaze u Brčkom u ulici Zaima Mušanovića, a koju koriste osobe sa inicijalima E. P., rođen 1997. godine i N.M., rođena 1997. godine oboje sa područja Brčkog. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 15 pvc paketića sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, jedan pvc paketić sa praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Anfentamin Speed“, jedna digitalna vaga i određena količinu novca.

Nakon kriminalističke obrade, protiv osoba sa inicijalima E.P. i N.M. Policija će podnijeti izvještaj Tužilteljstvu Brčko distrikta BiH, zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.