Posavina u srcu !

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 19.01.2018. godine do 22.01.2018. godine

Značajni sigurnosni događaji na području Brčko distrikta BiH u periodu od 19.01.2016. godine do 22.01.2017. godine:

KRIMINALITET:

- Dana 21.01.2018. godine, oko 02,25 sati Policiji se obratila građanka Brčkog i prijavila da je od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih, izvršena provala u trgovinsku radnju u ulici H.H.Jerkovića u Brčkom. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatirano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz ulazna vrata na objektu i da je iz objekta otuđena metalna kutija u kojoj se nalazila manja količina novca.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršitelja ovog krivičnog djela i otuđenih predmeta.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli sigurno.

PROMET:

- U izvještajnom periodu nije bilo prometnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

- Tijekom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili dvadeset četiri vozača i vozila, gdje je kod četrnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u šest slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.