Posavina u srcu !

Svečano otvoren most u Krepšiću

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i ravnatelj Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić danas su svečano otvorili i pustili u promet most u Krepšiću na magistralnom putu M14.1.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra prometa i veza Republike Srpske Nataša Kostić, predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, Policije Brčko distrikta, JP "Putevi Brčko" kao i mnogobrojni mještani Mjesne zajednice Krepšić.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH rekao je da je vrijednost projekta 690 000 KM, te da on po iznosu sredstava i veličini nije krupan kapitalni projekat ali je veoma važan, obzirom da se nalazi na najfrekventnijoj prometnici koja prolazi kroz distrikt.

" Most je uništen u poplavama 2014. godine, a izgrađen je u roku od šest mjeseci od dana donošenja odluke u Skupštini distrikta Brčko da se realizacija projekta povjeri JP "Putevi Brčko" i prenese ovlaštenje sa Vlade Republike Srpske koja je bila nositelj projekta, a koja je izdvojila 65000 KM za projektnu dokumentaciju", istakao je Milić i izrazio zadovoljstvo što je 2018. godina počela sa svečanošću povodom završetka jednog kapitalnog projekta.

Miroslav Miškić, ravnatelj JP "Putevi Brčko" istakao je da je ovo poduzeće zajedno sa Vladom Brčko distrikta BiH ispunilo svoje obećanje i pustilo u rad most u Krepšiću u zadatom roku. On je najavio nove projekte u ovoj godini, poput izgradnje poput kružnog toka u naselju Ilićka.