Posavina u srcu !

Predstavnici Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH organizirali tradicionalni novogodišnji prijam

Tradicionalnim novogodišnjim prijamom u organizaciji predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta BiH obilježen je završetak 2017. poslovne godine.

Pozdravljajući predstavnike političkog, gospodarskog, kulturnog života i vjerskih zajednica dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić rekao je da blagdanska okupljanja na najbolji način odražavaju raznolikost koja Brčko distrikt izdvaja od drugih sredina u BiH.

Ovo zajedništvo tri konstitutivna naroda, nacionalnih manjina i dolazak pripadnika svih konfesija govori da smo odlučni da na ovom prostoru gradimo suživot u različitosti. To nije nimalo lagan posao, već posao koji zahtijeva puno odricanja, strpljenja i dogovaranja“, rekao je Domić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da vjeruje da će naredna godina biti godina u kojoj će se rad Skupštine i Vlade moći bolje mjeriti i prepoznati u odnosu na godinu koja je protekla u traganju za najboljim rješenjima.

Najvažnije je bilo sačuvati političku stabilnost Brčko distrikta bez koje se ne bi moglo ništa uraditi u ovoj lokalnoj zajednici. Cijenim da smo u tome uspjeli i očekujem da će godina koja dolazi biti godina u kojoj će Vlada Skupštinu zatrpati svojim inicijativama kako bi mogli donijeti najbolje odluke za Brčko i naredne godine, kada budemo na polovini mandata, mjeriti naše rezultate“, rekao je predsjednik Kadrić.

Osvrćući se na proteklu godinu Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog rekao je da godina koja je protekla nije potrošena uzalud i da se radilo na pripremama projekata čija bi realizacija trebala uslijediti u narednoj godini.

Mislim da ovu godinu završavamo s političkom i ekonomskom stabilnošću i nadom da ćemo u 2018. godini ostvariti najveći dio onoga što smo zacrtali“, rekao je gradonačelnik Milić.

Predstavnici Vlade i Skupštine čestitali su katolički i pravoslavni Božić i poželjeli sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

U glazbenom dijelu programa priređenog za zvanice novogodišnjeg koktela nastupili su Aleksandra Veselić, profesorica solo pjevanja i Aleksa Marković s Odsjeka solo pjevanja Osnovne glazbene škole u Brčkom.