Posavina u srcu !

Dogovorena isporuka električne energije od Republike Srpske po povoljnim uvjetima

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je u Banjoj Luci s ministrom za industriju i energetiku u Vladi Republike Srpske Petrom Đokićem dogovorio opskrbu električnom energijom Distrikta za narednu godinu pod veoma povoljnim uvjetima.

Narednih dana očekujemo potpisivanje ugovora koji će za Brčko distrikt BiH značiti opskrbu električnom energijom za cijelu narednu godinu pod veoma povoljnim uvjetima na bazi cijene koja će značiti rentabilno poslovanje Javnog poduzeća ‚Komunalno Brčko‘. To je u ovom trenutku najvažnije jer ćemo dobiti cijenu koja je sigurno najpovoljnija u odnosu na sve druge ponude i koja neće ugroziti poslovanje našeg Javnog poduzeća ‚Komunalno Brčko‘“, naglasio je gradonačelnik Milić nakon razgovora koje je u Banjoj Luci vodio s predstavnicima Vlade i Elektroprivrede RS.

On je za postizanje dogovora izrazio posebnu zahvalnost na angažiranju ministru Petru Đokiću i ravnatelju Elektroprivrede RS Željku Kovačeviću, koji su imali razumijevanje za poziciju Distrikta.

Usprkos lošoj hidrološkoj situaciji u RS i kretanju cijena električne energije na svjetskom i tržištu unutar Republike Srpske, izašli su u susret koliko je to u ovom trenutku bilo moguće zahtjevima Brčko distrikta BiH, što je u ovom trenutku za nas najvažnije“, precizirao je Milić.

On je poručio da će ugovor između Brčko distrikta BiH i Elektroprivrede RS biti potpisan do 19. prosinca s cijenom koja važi za potrošače u Republici Srpskoj.

Ministar Đokić izrazio je zadovoljstvo što Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva s Brčko distriktom BiH ima odličnu suradnju te istaknuo da je uvjeren da će se takav vid suradnje nastaviti i u narednom razdoblju.

Danas smo razmijenili mišljenja u vezi s iznalaženjem najpovoljnijih modaliteta za opskrbu električnom energijom Brčko distrikta BiH od strane Elektroprivrede Republike Srpske“, rekao je ministar i dodao da je za Brčko distrikt BiH nabava električne energije od Republike Srpske povoljnija u usporedbi s nabavom električne energije od FBiH.

Sastanku osim ministra Đokića i gradonačelnika Milića prisustvovali su i ravnatelj Elektroprivrede Republike Srpske Željko Kovačević i Armin Drapić uime Javnog poduzeća „Komunalno Brčko“.