Posavina u srcu !

Policija aktivno poduzima radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela “Izazivanje opće opasnosti” počinjenog u mjestu Omerbegovača

Dana 30.11.2017. godine oko 04,00 sati, Policiji se obratio građanin iz Omerbegovače, Brčko distrikt BiH i prijavio da je ispred njegovog autoservisa u mjestu Omerbegovača, najvjerovatnije bačena bomba.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, koji su prikupljali potrebna obavještenja, tragove i dokaze, i tom prilikom saznali da je od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih, bačena najvjerovatnije ručna bomba i da je usljed aktiviranja, došlo do oštećenja dva vozila koja su se nalazila na servisu a na objektu oštećeno prozorsko staklo.

O svemu je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, dok su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, ranih jutarnjih sati obavili uviđaj.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 317. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici policije poduzimaju opsežne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalaska izvrštelja istog.