Posavina u srcu !

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 24.11.2017. godine do 27.11.2017. godine

Značajni sigurnosni događaji na području Brčko distrikta BiH u periodu od 24.11.2016. godine do 27.11.2017. godine:

KRIMINALITET:

- Dana 26.11.2017. godine, oko 17,40 sati Policiji se obratio građanin iz mjesta Štrepci, Brčko distrikt BiH, i prijavio da je od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih, izvršena provala u kuću, u mjestu Štrepci. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatirano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz prozor na kući i da su iz iste otuđena tri televizora.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršitelja ovog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli sigurno.

PROMET:

- U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u jednoj prometnoj nezgodi. prometU noj nezgodi dvije osobe su zadobile lake tjelesne povrede a zabilježena je i materijalna šteta.

- Tijekom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili dvadeset devet vozača i vozila, gdje je kod osamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u šest slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u pet slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.