Posavina u srcu !

Gran prix Susreta za najbolju predstavu „Hipnozi jedne ljubavi“ Zvezdara teatra iz Beograda

Na 34. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom, održanima od 16. do 25. studenog 2017. godine, stručni žiri u sastavu: Almir Imširević, dramski pisac iz  Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda, i Anja Šovagović, glumica iz Zagreba, donio je sljedeću odluku:

I. Nagrade kazalištima iz BiH

Nagrada za najbolju mladu glumicu jednoglasno se dodjeljuje Jeleni Kordić Kuret za ulogu Šimurina u predstavi „Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja“, autora Ive Brešana, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar

 

Nagrada za najboljeg mladog glumca jednoglasno se dodjeljuje Davoru Goluboviću za ulogu Boki Aleksić u predstavi „Mirna Bosna“, autora Borisa Lalića, u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

 

Nagrada za glazbu jednoglasno se dodjeljuje Zvonimiru Dusperu Dusu za predstavu „Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja“, autora Ive Brešana, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

 

Nagrada za kostim jednoglasno se dodjeljuje Mirjani Zagorec za predstavu „Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja“, autora Ive Brešana, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Nagrada za scenografiju jednoglasno se dodjeljuje Sabini Trnki za predstavu „Moja fabrika“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

Nagrada za najbolju žensku ulogu jednoglasno se dodjeljuje Gordani Boban za ulogu Aleksa Aleksić u predstavi „Mirna Bosna“, autora Borisa Lalića, u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

 

Nagrada za najbolju mušku ulogu jednoglasno se dodjeljuje Aleksandru Seksanu za ulogu Edin u predstavi „Sve se nekako preživi, osim smrti“, autorice Ljubice Ostojić, u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nagrada za najbolju režiju jednoglasno se dodjeljuje Selmi Spahić za predstavu „Moja fabrika“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

Nagrada za najbolji dramski tekst bosanskohercegovačkog suvremenog pisca jednoglasno se dodjeljuje Borisu Laliću za predstavu „Mirna Bosna“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajeva.

 

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini „Zlatna statua Vijećnice i Grada Brčko“ jednoglasno se dodjeljuje predstavi „Moja fabrika“, autora Selvedina Avdića, u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.


II. Gran prix nagrade (Nagrade za sve sudionike)

 

Gran prix Susreta za najbolju žensku ulogu jednoglasno se dodjeljuje Anici Dobroj za ulogu Majka Soja u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“, autora Dušana Kovačevića, u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

 

Gran prix Susreta za najbolju mušku ulogu jednoglasno se dodjeljuje Borku Periću za ulogu Vjekoslav Kralj u predstavi „Ustav Republike Hrvatske“, autora Ante Tomića i Rajka Grlića,  u produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Gran prix Susreta za najbolju predstavu jednoglasno se dodjeljuje predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“, autora i redatelja Dušana Kovačevića, u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

 

NAGRADE ŽIRIJA PUBLIKE

Žiri publike donio je odluku:

Nagrada za najbolju žensku ulogu jednoglasno se dodjeljuje Slađani Zrnić.

Nagrada za najbolju mušku ulogu jednoglasno se dodjeljuje Robertu Peharu.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini kazališta iz BiH jednoglasno se dodjeljuje predstavi „Mirna Bosna“.