Posavina u srcu !

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH.

Sukladno Odluci Skupštine Brčko distrikta BiH danas je u Skupštini održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda, koju je organiziralo Povjerenstvo za rad zdravstvo i socijalnu skrb.

Tomislav Stjepanović, predsjedatelj ovog Povjerenstva rekao je da će mišljenja i prijedlozi s javne rasprave biti dostavljeni zastupnicima Skupštine. On je podsjetio na osnovne odredbe iz Nacrta ovog zakona i rekao da će se njegovim donošenjem uvesti zbrana korištenja duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima, u institucijama ali i ugostiteljskim objektima gdje će se morati vidljivo označiti i adekvatno izolirati prostor za pušače.

Lidija Ljubojević, članica Povjerenstva za rad, zdravstvo i socijalnu skrb podsjetila je da ovakav propis postoji svuda u okruženju i da je potrebno da se donese i u Brčko distriktu.

-Podržat ćemo donošenje ovog zakona i vjerujemo da će on riješiti problem jer pušenje šteti svima, a posebno nama koji smo oboljeli - rekla je Enisa Rendić, predsjednica Udruge distrofičara Brčko distrikta.

Zaključci s javne rasprave bit će pretočeni u amandmane na Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu.