Posavina u srcu !

Utvrđen dnevni red 20. redovite sjednice Skupštine

Voditelji zastupničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se 20. redovita sjednica Skupštine održi u srijedu 29. studenoga 2017. godine. Na dnevnom redu će se naći nekoliko prijedloga zakona, više odluka o utvrđivanju javnog interesa i nekoliko informacija.

-Na prijedlog Zakonodavnog povjerenstva Skupština će po žurnom postupku razmatrati Nacrt zakona o dopunama Zakona o ovršnom postupku, s ciljem rješavanja novonastalog problema u organizaciji naplate parkiranja. Postoji intencija da se stavi izvan snage Zakon o sigurnosti prometa na cestama Brčko distrikta jer se na prostoru cijele BiH primjenjuje jedinstven državni Zakon, tako da praktično više nema potrebe za ovim zakonom - rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine nakon pripremnog sastanka.

U dnevni red je uvršten i Nacrt zakona o dopuni Zakona o zastupnicima kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o naknadama i pla

ama korisnika proračunskih sredstava u Skupštini Brčko distrikta na prijedlog Kluba zastupnika NDP-a.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u drugom čitanju.

Na 20. redovitoj sjednici zastupnici Skupštine razmatrat će i Informaciju Direkcije za financije o trošenju javnih sredstava po osnovi dotacija i subvencija u razdoblju od 2014. do 2017. godine, kao i Informaciju u svezi sa korištenjem nove zgrade Policije Brčko distrikta, koju je tražio zastupnik Branislav Marković.