Posavina u srcu !

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 17.11.2017. godine do 20.11.2017. godine

Značajni sigurnosni događaji na području Brčko distrikta BiH u periodu od 17.11.2016. godine do 20.11.2017. godine:

KRIMINALITET:

- Našim izvještajem za medije broj: 14.05-04.10-80627/17, dana 18.11.2017. godine, obaviješteni ste o krivičnim djelima u mjestu Rašljani i radnjama Policije kojima su identificirane osobe koja se dovode u vezu sa istima.

- Pored navedenog Policije je prijavljeno jedno krivično djelo i to: dana 19.11.2017. godine, oko 09,35 sati Policiji se obratio građanin iz mjesta Palanka, i prijavio da je od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih, izvršena provala u kuću njegovog susjeda u mjestu Palanka, Brčko distrikt BiH. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatirano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz prozor na objektu i da je u kući izvršena premetačina stvari, a nije poznato da li je bilo otuđivanja predmeta.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršitelja ovog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli sigurno.

PROMET:

- U izvještajnom periodu nije bilo prometnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

- Tijekom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili trideset tri vozača i vozila, gdje je kod dvadeset tri vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u četiri slučaja utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u čest slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.