Posavina u srcu !

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA SA PODRUČJA ŽUPANIJE POSAVSKE ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ZA ZANIMANJE MESAR

Projekt se uz potporu Europske unije provodi na području Županije Posavske. Nositelj projekta je Udruga za razvoj NERDA, dok su partneri: Općina Orašje, Služba za upošljavanje Županije Posavske, Srednja strukovna škola Orašje i poduzeća: NEXUS BH, SKELE KOMERC i PRIMA VIP.

U svrhu realizacije općeg i specifičnog cilja Projekta – otvaranje novih radnih mjesta u Posavini - pozivaju se nzaposlene osobe sa područja Županije Posavske da se prijave za sudjelovanje u Programu stručnog osposobljavanja za zanimanje mesar u trajanju od 3 mjeseca. Cilj provođenja Programa stručnog osposobljavanja je sticanje znanja i vještina potrebnih za stupanje u radni odnos, budući da je po okončanju obuke za uspješne polaznike obezbjeđeno zaposlenje u poduzeću Mesna industrija „Prima Vip“ d.o.o. Orašje.

Program stručnog osposobljavanja se izvodi u Srednjoj strukovnoj školi Orašje i u pogonu Mesne industrije „Prima Vip“ Orašje. Tijekom pohađanja Programa stručnog osposobljavanja, polaznicima će biti osigurana mjesečna financijska naknada na ime toplog obroka i troškova prevoz. Navedene financijske naknade polaznicima Programa stručnog osposobljavanja će biti isplaćivane mjesečno na osnovu Ugovora kojeg će potpisati nakon odabira za pristupanje Programu, te na osnovu uredne evidencije o pohađanju teorijske i praktične nastave.

Pored toga, za sve polaznike Programa stručnog osposobljavanja će se sredstvima projekta osigurati osiguranje od povrede na radu za vrijeme trajanja Programa stručnog osposobljavanja, kao i ljekarsko osiguranje za najuspješnije polaznike koji će biti odabrani za zasnivanje radnog odnosa.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe pozivamo da se jave u najbliži Biro na području Županije Posavske, gdje će dobiti sve potrebne informacije u vezi sa uključenjem u Program stručnog osposobljavanja.

Kontakti:

 

  • Služba za upošljavanje Županije Posavske (063 982 985)
  • Biro Orašje (031 713 964)
  • Biro Odžak (031 761 421)
  • Biro Domaljevac-Šamac (031 791 931)