Posavina u srcu !

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH primio kadete rukometne reprezentacije BiH

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta primio je danas rukometnu kadetsku reprezentaciju BiH.

On je izrazio zadovoljstvo ovim susretom i rekao da je veoma rado prihvatio da Skupština Brčko distrikta bude pokrovitelj trodnevnog boravka kadetskih reprezentacija BiH i Slovenije koje će tijekom vikenda igrati dvije utakmice.

- Mi u Brčkom imamo veoma kvalitetan rukometni klub i cijenim da će ovi susreti i utakmice, kao i turnir koji ćemo imati u prosincu značajno doprinijeti daljnjem razvoju rukometnog športa u Distriktu - rekao je predsjednik Kadrić.

On je poručio da je Brčko otvoreno prema državnoj i svim reprezentacijama koje žele doći na pripreme ili natjecanja i izrazio uvjerenje da će Brčko kao gostitelj stvoriti i bolje uvjete za okupljanja sportaša.

Nebojša Golić, izbornik reprezentacije zahvalio se gostiteljima i RK

Lokomotiva“ koji je tehnički organizator susreta kadetskih reprezentacija. On je rekao da su u kadetskoj reprezentaciji rukometaši iz gotovo svih rukometnih klubova i da su rad, disciplina i što veći broj susreta i utakmica najvažniji za razvoj i uspjeh sportaša.

Edin Klis, kapetan reprezentacije koji dolazi iz RK „Krivaja“ Zavidovići izjavio je kako se nada da će na utakmicama koje će igrati pokazati zašto su baš oni izabrani u ovu reprezentaciju.

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo reprezentativci su predsjedniku Kadriću uručili zahvalnicu.