Posavina u srcu !

Predstavljen program predstava 34. Susreta pozorišta/kazališta Brčko distrikta BiH

34. Susreti pozorišta/kazališta BiH Brčko distrikta BiH bit će održani od 16. do 24. studenog. U natjecateljskom dijelu ove godine bit će izvedeno osam predstava iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Festival počinje dokumentarnim izložbama u pratećem, odnosno u natjecateljskom dijelu programa predstavom „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo.

Jakov Amidžić, ravnatelj Susreta, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su predstave u odabiru selektora Almira Bašovića odraz ovogodišnjega mota manifestacije „Grad u teatru, teatar u gradu“.

I ove godine smo u okvirima naših uvjeta uspjeli dovesti najbolje predstave iz BiH i regije. Prema propozicijama festivala trebamo imati najmanje četiri predstave iz BiH. Ovaj put imamo pet bh. predstava i tri iz okruženja“, kazao je Amidžić dodajući da će biti promovirana dugo očekivana monografija o glumačkom velikanu Safetu Pašaliću iz Brčkog.

Rubina Sarajlić, realizatorica programa, predstavila je prateći dio festivala u okviru kojeg će biti upriličena druženja s glumcima s prostora bivše Jugoslavije, od kojih su značajni susreti sa Slavkom Štimcem, Anjom Šovagović, Oliverom Katarinom i Izudinom Bajrovićem. Predviđeno je igranje i nekoliko dječjih predstava u brčanskim školama, od kojih i predstava Brčaka Gorana Damjanca te promocija časopisa „Riječ“ i „Život“.

Svi događaji iz pratećega programa održavat će se u foajeu Doma kulture i Gradskoj galeriji u 18.00 sati, dok će se predstave na sceni Doma kulture održavati od 19.30 sati nakon čega će biti organizirani okrugli stolovi. Na konferenciji je rečeno da će setovi karata u prodaji biti do petka te da će pojedinačna prodaja uslijediti od ponedjeljka, 13. studenog 2017. godine.

Cijena paketa košta 45 konvertibilnih maraka, odnosno 5 konvertibilnih maraka za pojedinačnu kartu.