Posavina u srcu !

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 03.11.2017. godine do 06.11.2017. godine

Značajni sigurnosni događaji na području Brčko distrikta BiH u periodu od 03.11.2016. godine do 06.11.2017. godine:

KRIMINALITET:

- Dana 04.11.2017. godine, oko 09,30 sati Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih, izvršena provala u tri vikendice u naselju Gredice II. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatirano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz vrata na objektima i da je iz jedne vikendice otuđena električna pila.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršitelja ovih krivičnih djela, kao i otuđenog predmeta.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli sigurno.

PROMET:

- U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u šest prometnih nezgoda. U četiri prometne nezgode pet osoba je zadobilo lake tjelesne povrede, dok je u dvije prometne nezgode zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

- Tijekom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili četrdeset vozača i vozila, gdje je kod dvadeset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u deset slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.