Posavina u srcu !

Gradonačelnik Milić: Vladajuća većina i institucije u Brčkom funkcioniraju dosta učinkovito

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas nakon redovite sjednice Vlade da institucije Brčko distrikta BiH kao i politička većina koja čini Vladu funkcioniraju dosta učinkovito.

S obzirom na to da je posljednjih dana bilo dosta informacija, poluinformacija i dezinformacija o tome kako se ovdje stvaraju neke nove skupštinske većine i slično, mislim da je neophodno u kontekstu održavanja i ove sjednice Vlade reći da institucije funkcioniraju učinkovito bez obzira na eventualna sporenja u vezi s nekim pitanjima. Proteklo vrijeme je pokazalo i toga su, čini mi se, postali svjesni svi akteri vlasti u Distriktu, kako možda ovaj model većine koja funkcionira u Brčkom nije najbolji, ali su svi ostali lošiji“, istaknuo je gradonačelnik Milić.

On je dodao da je suština u tome da samo na ovaj način, ako skupštinsku većinu čine legitimni većinski predstavnici svih naroda, možemo imati stabilnu vlast koja je u stanju rješavati probleme građana.

Mislim da je nakon ove, nazovimo je političke krize postalo evidentno da ova vlast nema alternativu kada je u pitanju daljnje rukovođenje i upravljanje Vladom i Skupštinom. Očekujem da vrlo brzo sjednemo i razgovaramo o najvažnijim pitanjima za funkcioniranje ove lokalne zajednice, a to su donošenje proračuna za 2018. godinu, rebalans proračuna za tekuću godinu kao i niz drugih važnih pitanja. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da je ova politička kriza iza nas“, dodao je gradonačelnik Milić.

On je naglasio da nema nikakvih pregovora o formiranju nove skupštinske većine te da vlast funkcionira, a ono što nije riješeno bit će usuglašavano u narednim danima.