Posavina u srcu !

Policija poduzima radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela “Sudjelovanje u tuči” počinjenog u mjestu Gornji Rahić

Dana 02.11.2017. godine oko 02,50 sati, Policiji se obratio građanin sa područja Brčkog i prijavio da je u ugostiteljskom objektu u Gornjem Rahiću, došlo do fizičkog napada na njegovog brata kao i do pucnja iz vatrenog oružja od strane jedne osobe iz naselja Prutače. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, koji su prikupljali potrebna obavještenja, tragove i dokaze.

Na licu mjesta, od strane policijskih službenika, izvršen je uviđaj kojim je konstatirano da je u ugostiteljskom objektu i ispred objekta, došlo narušavanja javnog reda i mira a zatim i tuče četiri osobe, kao i pucanja iz vatrenog oružja. Pored navedenog konstatirano je da su oštećena dva motorna vozila koja su bila parkirana ispred objekta. Pregledom mjesta događaja pronađeni su tragovi i dokazi a osobe koja su sudjelovale u tuči su, do dolaska policijskih službenika, uputćene se u Zdravstveni centar Brčko radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Utvrđeno je da su u tuči sudjelovale osobe sa područja Brčkog, sa inicijalima D.K., rođen 1986. godine, N.S., rođen 1985 godine, i N.A. rođen 1982. godine koji su zadobili lake tjelesne povrede, te S.K., rođen 1982. godine, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Pomenute osobe su pozvane u Policiju Brčko distrikta BiH, na kriminalističku obradu.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 171. “Sudjelovanje u tuči” Krivičnog zakona Brčko distritka BiH, pripadnici policije poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju cjelokupnog događaja.