Posavina u srcu !

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 27.10.2017. godine do 30.10.2017. godine

Značajni sigurnosni događaji na području Brčko distrikta BiH u periodu od 27.10.2016. godine do 30.10.2017. godine:

KRIMINALITET:

Dana 28.10.2017. godine oko 12.50 sati, Policiji je od strane čuvara šuma prijavljena šumska krađa u naselju Brod, gdje je od strane nepoznate osobe, ili više njih, posječeno i otuđeno 23 stabla hrasta, jasena i graba, vlasništvo građanina iz Brčkog.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, kojim je konstatirano da je količina oborenog drveća oko 15 prostornih metra, te da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Šumska krađa” iz člana 310 stav 2 Krivičnog zakona Brčko distritka BiH. S obzirom na navedeno, policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku počinitelja krivičnog djela i otuđenih drva.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli sigurno.

PROMET:

- U izvještajnom periodu nije bilo prometnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

- Tijekom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili trideset dva vozača i vozila, gdje je kod osamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.