Posavina u srcu !

Policija provela akciju ¨ŠREK” i pronašla i oduzela biljne materije koja asocira na opojnu drogu “marihuanu”

Nakon planskih aktivnosti koje su između ostalog podrazumijevale prikupljanje informacija i dokaza usmjerenih na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava na području Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH je tijekom jučerašnjeg dana provela radnje na realizaciji policijske akcije kodnog naziva ¨ŠREK¨.

Aktivnosti su provedene u skladu sa naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, u sklopu kojih su, policijski službenici na dvije lokacije u Brčkom izvršili pretrese dvije osobe i dva stambena i pomoćna objekata koja isti koriste.

Prilikom poduzimanja radnji dokazivanja, izvršeni su pretresi osoba sa inicijalima V.S. rođen 1997. godine i A.LJ.rođen 1995. godine, oba sa područja Brčkog.

Provodeći radnje pretresa, policijski službenici su kod istih pronašli i oduzeli više pvc paketića u kojima se nalazila biljna materija koja svojih izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu” , 42 sjemenke Indijske konoplje, digitalnu vagu koju su osobe najvjerovatnije koristile u daljem rasparčavanju droge, mobilne telefone i određenu količinu novca. Izvršenim preliminarnim vještačenjem biljne materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „marihuna”.

Osobe su lišene slobode i nad njima je u Policiji Brčko distrikta BiH izvršena kriminalistička obrada, te će tijekom današnjeg dana uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti predati Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH radi daljeg procesuiranja.