Posavina u srcu !

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 20.10.2017. godine do 23.10.2017. godine

Značajni sigurnosni događaji na području Brčko distrikta BiH u periodu od 20.10.2016. godine do 23.10.2017. godine:

KRIMINALITET:

- Tijekom izvještajnog perioda zaprimljena je jedna prijava o krivičnom djelu i to: dana 20.10.2017. godine, oko 16,40 sati Policiji se obratio šef trgovinskog centra u Brčkom, koji je prijavio da je od strane radnika koji rade na osiguranju, zadržana osoba koja je zatečena u izvršenju krivičnog djela “Krađa”. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te utvrdili da je osoba sa inicijalima E.M. rođen 1991. godine, sa područja Brčkog, prilikom boravka u trgovinskom centru otuđio odjevne predmete. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Krađa“, iz člana 280 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli sigurno.

PROMET:

- U izvještajnom periodu nije bilo prometnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

- Tijekom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili trideset tri vozača i vozila, gdje je kod dvadeset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u šest slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.