Posavina u srcu !

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH razgovarali s veleposlanikom Lars-Gunnarom Wigemarkom

Esed Kadrić, predsjednik i Ivica Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH razgovarali su danas sa Lars-Gunnarom Wigemarkom, voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH. Teme razgovora bile su europske integracije, aktualna situacija u Brčko distriktu BiH i projekt kreditnog zaduženja za JP „Luka Brčko“.

Gospodin Wigemark nas je informirao o aktivnostima koje se vode u procesu pristupanja BiH Europskoj uniji, koje se ne odvijaju potrebnom dinamikom, ali je bitno naglasiti da Brčko distrikt BiH ispunjava svoje obveze i da ne predstavlja kočnicu“, rekao je nakon susreta s veleposlanikom Wigemarkom predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Istakao je da je tijekom razgovora o aktualnoj političkoj situaciji u Brčko distriktu izražena zabrinutost zbog usporenog rada Vlade i Skupštine i podsjetio da je odgovornost za funkcioniranje institucija na izabranim zvaničnicima Distrikta.

Veleposlanika Wigemarka sam detaljno upoznao sa zamjerkama koje imamo spram ovog kreditnog zaduženja i suprotstavljenih stavova zbog tehničkih rješenja“, rekao je predsjednik Kadrić. Naglasio je da je veleposlanika Wigemarka upoznao i s činjenicom da se ne radi o zaustavljanju projekta već o potrebi transparentnijeg pristupa u njegovoj realizaciji i dodao kako vjeruje da će današnji razgovor o ovom pitanju doprinijeti rješavanju problema.