Posavina u srcu !

Policija izdala Rješenje o privremenoj obustavi i zabrani prometa u gradu Brčko, 24.06.2017. godine

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, a u povodu održavanja javnog skupa na kolovozu – (“smotre folklora”), uz pismenu suglasnost Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Policija je donijela Rješenje kojim se odobrava privremeno obustavljanje i zabrana prometa za sva vozila u ulicama u gradu Brčko kojima će se kretati sudionici, na relaciji: Srpska pravoslavna crkva - ulica Jovana Dučića - Bulevar mira (do Konzuma), zatim ulicom Štrosmajera (do parka) – “Dobrin spomenik” - ulica Bosne srebrene (do filijale Centralne banka) sve do stadiona malih sportova “Blatuša” u Brčkom.

Obustava i zabrana prometa će se provoditi dana 24.06.2017. godine u vremenu od 17,30 sati do 19,00 sati a kao alternativni putni pravaci za promet će se koristiti druge ulice u gradu.

U navedenom vremenu, promet će biti vršen uz upute i reguliranje od strane organizatora i pripadnika Policije Brčko distrikta BiH.

Ovim putem sugeriramo svim građanima, koji imaju potrebu da upravljaju motornim i drugim vozilima u prometu, da poštuju Rješenje o privremenoj zabrani prometa i pridržavaju se uputa pripadnika Policije i organizatora, kako ne bi dolazilo do nepotrebnih gužvi i zastoja u prometu.