Posavina u srcu !

Priopćenje HP Mostar

Hrvatska pošta Mostar osuđuje svaki oblik neprimjerenog ponašanja i komunikacije na radnom mjestu.

Tijekom ove godine aktivno radimo na unaprijeđenju odnosa sa korisnicima, a najbolji način da unaprijedimo kvalitetu pružanja usluga su saznanja od naših korisnika, njihove dojave i pritužbe. Na tome im zahvaljujemo. Korektan i kulturan odnos naših djelatnika u interesu je poduzeća, a zadovoljstvo korisnika je naš prioritet.

Zbog neprimjerenog ponašanja šalterske djelatnice u Poštanoskom uredu u Kiseljaku, koji se pojavio i u medijima, Hrvatska pošta Mostar upućuje duboku ispriku svim korisnicim usluga.

Obavještavamo korisnike i javnost da je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti nastanka ovog nemilog događaja, te će se žurno poduzeti sve mjere prema utvrđenim internim procedurama.

Apeliramo na sve korisnike usluga Hrvarske pošte Mostar da nam ukažu na svaki propust, nemar i neprimjereno ponašanje naših djelatnika. Takve informacije su nam korisne jer upućuju na probleme koje nam je u interesu riješiti i na kojima radimo kako bi podigli razinu profesionalnosti i poboljšali kvalitetu pružanja usluga, a sve sa ciljem da svi naši korisnici budu zadovoljni.

Za sve pritužbe i informacije o uslugama dostupni smo na:

Besplatni info telefon: 080 088 088

Fax: 036 445 022

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript