Posavina u srcu !

Gradonačelnik Milić otvorio „Sportske igre mladih“

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić otvorio je sedme po redu „Sportske igre mladih“, na stadionu malih sportova Blatuša u Brčkom, koje su okupile oko 1.000 djevojčica i dječaka, a koje se danas diljem BiH održavaju u više od 30 gradova.

Iznimno je zadovoljstvo danas govoriti pred ovako veselom i razdraganom publikom. Ponosni smo što vas imamo i što imamo mogućnost organizirati jednu ovakvu manifestaciju koja propagira sportski način života među djecom i mladima, zabavu, druženje i učenje pravih vrijednosti kroz sport i fair play“, istakao je gradonačelnik Milić u obraćanju mališanima poželjevši im mnogo uspjeha u natjecanjima.

Sportska priča u Brčkom je počela je kvalifikacijskim natjecanjem u mještovitoj disciplini „između dvije vatre“, a natjecanja će se održati i u malom nogometu, košarci te rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji, za djecu uzrasta od 2002. godište i mlađi kao i 2006. godište i mlađi.

Pobjedničke ekipe u svim disciplinama ostvaruju pravo nastupa na Finalnom natjecanju u Sarajevu, dok će se najuspješnije ekipe na Finalnom natjecanju u Sarajevu natjecati na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih u Splitu.

Ovu sportsku manifestaciju organizira Udrugae mladih „Sportek“ iz Brčkog, a održava se pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.