Posavina u srcu !

Vlada započela proceduru usvajanja amandmana na Prijedlog proračuna za 2017. godinu

Na 13. vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH usvojeno je oko 1.400 amandmana gradonačelnika i Skupštinskog povjerenstva za proračun na Prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

Pretpostavka je da ćemo tijekom dana dobiti još oko 100 amandmana i za očekivati je da će Vlada svoj dio posla u vezi s razmatranjem i usvajanjem amandmana završiti tijekom sutrašnjeg dana te da će u skupštinsku proceduru uputiti i Nacrt zakona o izvršenju proračuna Brčko distrikta BiH za 2017. godinu, koji redovito prati proračun“, istaknuo je gradonačelnik Siniša Milić nakon izvanredne sjednice koja će biti nastavljena sutra.

On je dodao da se usvojeni amandmani odnose na 8 milijuna konvertibilnih maraka ušteda koje su napravljene na pozicijama plaća i materijalnih troškova, a koje su uglavnom raspoređene na kapitalne izdatke prema prijedlogu političkih stranaka i dotacije.

Gradonačelnik Siniša Milić najavio je da će se na dnevnom redu naredne redovite sjednice Vlade naći i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o proračunu Brčko distrikta BiH, čijim bi se usvajanjem ograničilo privremeno financiranje na 31. ožujka.

Izmjenom ovog Zakona vratit ćemo proceduru usvajanja proračuna u okvire koji su primjereni jer je proračun temeljni financijski akt Brčko distrikta BiH i njegovo kasno usvajanje, kao što je slučaj i s ovim, stvara ogromne probleme i u funkcioniranju administracije, ali i ukupnog života građana. Nadam se da ćemo dobiti potporu članova Vlade i Skupštine da ponovno privremeno financiranje ograničimo na 31. ožujka jer je to jedini način da proces donošenja proračuna učinimo učinkovitijim i da nam se ovakve situacije u vezi s donošenjem proračuna ne ponavljaju“, zaključio je gradonačelnik Milić.