Posavina u srcu !

Veleposlanik Kraljevine Švedske boravio u posjeti gradonačelniku

Veleposlanik Kraljevine Švedske Anders Hagelberg, u okviru svoje prve zvanične posjete Brčko distriktu BiH, sastao se u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji kao i izazovima sa kojima se distrikt Brčko suočava.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je prilikom konstruktivnog razgovora veleposlanik Hagelberg izrazio potporu i pomoć za unapređenje ukupnog gospodarskog ambijenta u našem gradu, te da se interesirao za funkcioniranje različitih oblasti poput gospodarstva, poljoprivrede, zaštite okoliša i obrazovanja.

Veleposlanik Anders Hagelberg pozdravio je napore predstavnika vlasti Brčko distrikta u njihovim nastojanjima da i dalje razvijaju multietničku zajednicu u kojoj žive.

"Švedska je veoma aktivna i kroz sudjelovanje u mnogim razvojnim projektima na prostoru BiH godišnje izdvaja godišnje 30 miliona KM za razvojne projekte. Zaštita okoline prioritet je naše Vlade te je projekt poput prečišćavanja otpadnih voda, koji je i u interesu distrikta, izuzetno zanimljiv", istakao je veleposlanik Hagelberg.