Posavina u srcu !

Rukometni klub „Jedinstvo 2015“ kod gradonačelnika

Igrači i rukovodstvo Rukometnog kluba „Jedinstvo 2015“ danas su boravili u Gradskoj vijećnici u posjetu gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, kojeg su ovom prigodom upoznali s rezultatima seniorskog tima, koji se plasirao u Prvu ligu RS-a, radom i uspjesima mlađih kategorija te problemima tehničke prirode s kojima se susreću.

Priča o sportu, naročito u kolektivima koji okupljaju mlade igrače, ne završava se na njihovim uspjesima. To je odgovoran rad s djecom i mladeži koja baveći se sportom biva odvučena od ulice i usmjerena na zdrav sportski život. Zbog te činjenice svim sportskim klubovima trebamo odati priznanje i podržati ih te ćemo to činiti i s drugim kolektivima koji zaslužuju pažnju“, istaknuo je gradonačelnik Milić. On je dodao da je neophodan strateški pristup kojim bi se razradili načini financiranja i odredili jasni kriteriji i ciljevi koje želimo postići financiranjem sporta jer, kako je naveo „znamo da je Brčko grad odbojke, a na ta velika vrata kucaju i drugi sportovi i Brčko se promovira kao sportski grad“.

Slaviša Ignjić, predsjednik Rukometnog kluba „Jedinstvo 2015“, naglasio je da su plasman u Prvu ligu Republike Srpske seniorskog tima, plasman u završnicu Lige mladih Republike Srpske sa selekcijom 2002. godište te poziv za Reprezentaciju BiH igrača Nemanje Peštića najznačajniji uspjesi kluba koji je osnovan prije dvije godine, ali i dodao da je najveći rezultat rada, truda i zalaganja broj djece koji su članovi kolektiva, a kojih ima više od stotinu.

Nadamo se da ćemo u naredne dvije do tri godine imati stabilan tim u Premijer ligi BiH“, zaključio je Ignjić.

Bogdan Peštić, kapetan generacije 2000. godišta, trenira rukomet već četiri godine.

Imao sam priliku posjetiti razne kampove, raditi s vrhunskim trenerima i upoznati mnogo vrhunskih igrača, a najznačajniji rezultati koje sam postigao su sudjelovanje u reprezentaciji Rukometnog kampa ‚Rastimo‘ već drugu godinu i ulazak u Prvu ligu s prvim timom mog kluba“, zaključio je Peštić.